Skivbolag = Överskattade

Det verkar finnas någon sorts vanföreställning/illusion bland de flesta unga och nya musiker att om man lyckas signa en deal med ett bolag så är man automatiskt världsstjärna. Dags att vakna. Så är verkligen inte fallet. Att ha ett skivbolag betyder oftast inte ett skit i dagens samhälle med internet och MySpace och allt vad fan det heter.

Mycket av det som bolagen kan erbjuda kan man fixa på egen hand på ett mycket bättre vis. Allt handlar om att lägga ned den tid och energi som krävs. Det finns inga band nu för tiden som är genuina och blir berömda över en vecka med hjälp av ett skivbolag. De få band som lyckas signa något sorts "super-kontrakt" (tidigt i sina karriärer) med ett stort bolag brukar oftast få offra mycket av sin egen identitet, sin egna genuina sida och integritet. Bolaget ställer helt enkelt krav på dem och utnyttjar dem som en sorts produkt för att tjäna pengar. De vet exakt vad som säljer bland dagens ungdomar och "artisterna" blir som viljelösa dockor som gör vad de blir tillsagda.

Vill man lyckas i musikindustrin på egen hand, med sin egna idéer och tankar, måste man vara beredd på att kämpa och hålla på jävligt länge. Vissa band får hålla på i över 10 år innan de lyckas stå ut i mängden och få sig ett "namn" inom scenen. Det är en lång och hård väg att vandra och ett kontrakt med ett bolag kommer inte få en att bli världskänd över natten. Det hjälper en endast en liten bit på den långa vägen. Det som är avgörande är artistens vilja, målmedvetenhet och energin artisten väljer att plöja ned i sitt musik-intresse.

Visst finns det ett fåtal undantag av bolag som består av hederliga, passionerade själar som brinner för sina artister. Men dessa är väldigt få och generellt gäller att skivbolag är överskattade.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0