Spelning på treöresfestivalen

Har just fått reda på att vi antagligen ska spela på Treöresfestivalen i Motala. Så det är bara att pallra er dit, hehe. Vet i fan när det är men det lär märkas och jag lägger väl säkert upp något mer om det här när det börjar närma sig.

Annars försöker vi repa mycket just nu. Har tonvis med material som ligger och väntar på att bli bearbetat. En ny låt som vi redan börjat med visar sig bli jävligt lyckad. Det är skönt att alla i bandet numera kommer med idéer och synpunkter. Förr har det alltid varit jag som fått göra allting på egen hand. Något som både har sin för och nackdelar.

Det bästa är att man då får det exakt som man tänkt sig. Det värsta är att man känner press på sig att skriva låtar och det går segt i den kreativa processen jämfört med om man istället får lite inspiration och idéer från annat håll.

Förhoppningsvis kan vi presentera en ny låt på vår nästa spelning. Jag hoppas innerligen att Grekfan på bolaget jobbar röven av sig där nere i Grekland.




Skivbolag = Överskattade

Det verkar finnas någon sorts vanföreställning/illusion bland de flesta unga och nya musiker att om man lyckas signa en deal med ett bolag så är man automatiskt världsstjärna. Dags att vakna. Så är verkligen inte fallet. Att ha ett skivbolag betyder oftast inte ett skit i dagens samhälle med internet och MySpace och allt vad fan det heter.

Mycket av det som bolagen kan erbjuda kan man fixa på egen hand på ett mycket bättre vis. Allt handlar om att lägga ned den tid och energi som krävs. Det finns inga band nu för tiden som är genuina och blir berömda över en vecka med hjälp av ett skivbolag. De få band som lyckas signa något sorts "super-kontrakt" (tidigt i sina karriärer) med ett stort bolag brukar oftast få offra mycket av sin egen identitet, sin egna genuina sida och integritet. Bolaget ställer helt enkelt krav på dem och utnyttjar dem som en sorts produkt för att tjäna pengar. De vet exakt vad som säljer bland dagens ungdomar och "artisterna" blir som viljelösa dockor som gör vad de blir tillsagda.

Vill man lyckas i musikindustrin på egen hand, med sin egna idéer och tankar, måste man vara beredd på att kämpa och hålla på jävligt länge. Vissa band får hålla på i över 10 år innan de lyckas stå ut i mängden och få sig ett "namn" inom scenen. Det är en lång och hård väg att vandra och ett kontrakt med ett bolag kommer inte få en att bli världskänd över natten. Det hjälper en endast en liten bit på den långa vägen. Det som är avgörande är artistens vilja, målmedvetenhet och energin artisten väljer att plöja ned i sitt musik-intresse.

Visst finns det ett fåtal undantag av bolag som består av hederliga, passionerade själar som brinner för sina artister. Men dessa är väldigt få och generellt gäller att skivbolag är överskattade.




Nya låtar och sånt skit

Hej alla glada jävlar!

Eftersom vår skiva aldrig tycks komma, och vi inte har släppt något nytt material på hur länge som helst nu, så kanske ni tror att vi ligger och latar oss? Icke.

Vi har redan tillräckligt med material för en ny inspelning som kommer att bli av någon gång det här året. Kanske inte en full-längdsskiva, eftersom vi redan har en som inte är släppt än, men NÅGOT kommer att finnas att köpa av oss. Så mycket kan jag garantera.

Jag tänkte på det häromdagen. De andra i bandet är inte så pigga på att släppa mindre saker, i stil med EP's, demos eller 'singlar'. Men jag tror det kan vara bra att ha med sig något på våra konserter som våra hungriga fans kan få sätta tänderna i :) För någon ny full-längdare kommer det tyvärr inte att bli den närmsta tiden. Nästa full-längdare skall vara fulländad - perfekt. Det kommer nog bli en rätt lång process på minst ett år åtminstone.

Bara lite tankar så här en lördagskväll.

Ha det gött.

Vad man ska säga nej till som artist..

Jag har tidigare nämnt våra "helvetes-spelningar" som vi gjorde i ett tämligen misslyckat samarbete med SV (Studieförbundet Vuxenskolan) och tänkte att det var dags att gå in lite djupare på ämnet, hehe.

Det hela började med att SV frågade mig om vi kunde tänka oss att ställa upp på några spelningar i samband med att de skulle göra reklam för sitt företag. Visst, det kan vi göra. Det är bra för oss eftersom att vi då kan spela inför våra yngre fans som inte har möjlighet att se oss på krogen där det är 18 års gräns. Spelningarna tog plats på högstadiet i olika skolor runt om i Östergötland.

Kan ni tänka er att vi gick upp vid 05:00 på natten, helt frivilligt, för att spela brutal dödsmetal inför skolelever klockan 08 på morgonen? Det är bland det mest bisarra jag varit med om i mitt liv som musiker.

Vi fick rodda allt helt själva och inte ens bil eller släp fick vi hyra genom SV, något som de hade utlovat, men som sket sig totalt i slutändan. Då kan ni undra vad vi fick för att slita så här mycket? Ingenting.

Nej just det - inte ett skit fick vi. Vi blev utlovade en del saker som vi tyvärr inte har sett röken av.

Så hittils har vi lagt ut pengar och ansträngt oss för, i princip, ingenting. Robin skyfflar hellre ner skit i sin egen mun än att gör en sådan spelning igen och jag förstår honom, hehe.

Vad har vi lärt oss av detta? Lita inte på folk och tacka för helvete inte 'ja' till vad som helst!

Spelning på Skylten (Linköping) i Juni

Den 11 juni är det då dags för ett gig på Skylten i Linköping. Skall bli jävligt roligt och vi kan garantera att det kommer bli ett sjuhelvetes röj, hehe.

Här nedan följer närmare information om evenemanget från arrangören:

--------------------

Wasted Youth Entertainment proudly presents:

Live at skylten:

In Confession- Motalas egna Tunga Rock n´roll hjältar. Nya sångarens första spelning! Missa inte!
http://www.inconfession.com/


Bring Your Own Knife- Melodisk dödsmetal av gamla skolan. Sköna pojkar som ger allt från Motalas tyngre scen. Bra skit!
http://www.myspace.com/bringyourownknife


Blood - Linköpings nytända stjärna på den post-apocalyptiska brölmetal scen. Ett jävla mölj utlovas från scen. Medtag egen gasmask!
http://www.myspace.com/wastelandblood

--------------------


Skylten i Linköping

Påskhelg på Brygget

Redan veckan efter var det dags för oss att ställa oss på Bryggeriet i Motala's välbekanta (anledningen till att jag skriver 'välbekanta' är att vi spelat där många gånger förr) scen. Jag var tyvärr sjuk men det är bara att köra på ändå om man vill komma nånstans. Så länge man inte är döende är det inget att snacka om, hehe.

De andra i bandet mådde dock bra och var mycket mer pepp än vad jag var (åtminstone i början). Dagen började med att jag blev väckt av en stressad Anton som ville att vi skulle hämta en bil så att vi skulle kunna köra alla våra grejer till brygget. Självklart ska vi ha våra egna grejer, inget snack om den saken.

Förr i tiden har vi ibland gjort misstaget att låna prylar av andra band eller prylar som arrangören kan fixa fram. Men numera har man lärt sig hur värdelöst det är och hur mycket mer krångel det blir. Man kan ju tänka sig att man slipper en del krångel eftersom man slipper släpa på ens egna grejer - men nej - det krånglar alltid mycket mer när man ska låna av folk. Antingen brummar det och låter förjävligt om förstärkaren man lånat eller så är det något annat som krånglar. Dessutom finns det en trygghet i att alltid ha med sig sin egen setup.

Nåväl, jag åkte med en av Bryggets ägare för att hämta en skåpbil som vi tacksamt fick låna av dem. Sedan stack alla utom Tomba, det lata aset, ner och lastade bilen full för att sedan rodda in allt på Brygget. Allt gick smärtfritt. Sedan stack jag hem och käkade för att sedan återvända till soundchecket som var lite senare på kvällen.

Soundchecket gick bra och det var nu dags att börja dricka öl. Sagt och gjort satte vi oss 'backstage' i rummet som endast vi häftiga artister har tillgång till och hade det trevligt fram tills vi skulle gå på scenen. Innan oss var det ett band som hette Grimner som spelade sin vikingarock.

Vår spelning gick riktigt bra och stället var totalt överfullt av folk. Trött, sjuk och jävlig som jag var efter spelningen gick jag hem tidigt medan de övriga i bandet verkade stanna kvar lite längre och efterkrökade etc. Vi fick också erbjudandet att spela de följande två kvällarna vilket vi självklart tackade ja till. Vi spelade alltså 3 kvällar i rad.

Dock var Tomba bortrest de två följande dagarna så vi fick klara oss med endast en gitarrist. Men det visade sig att det funkade minst lika bra. En rolig detalj var att sista kvällen vi spelade hade jag lyckats smitta de andra i bandet så Robin mådde riktigt kasst den kvällen och följande vecka föll Anton och Joel in i sjukdom, hehe. In your face bitches! :P

Joel lyckades förövrigt bli riktigt kalas-onykter den sista kvällen. Det var tider det.

Här är ett par bilder från spelningarna:






Spelning på Bona

Kvällen började med att vi drack några öl hemma hos mig vilket var trevligt. Alla var närvarande förutom Robin som låg hemma och sov i vanlig ordning. Det är alltid gött att träffas innan ett gig och slappa lite. Ska finnas videoklipp och bilder från den här lilla tillställningen men jag har inte lyckats få tag i dem. Om jag får tag i dem så lägger jag upp dem på direkten.

Sedan fortsatte kvällen med att vi gick bort till Bona runt 22:30 tiden. Vi skulle inte spela fören runt 00 någongång men alla var sugna på att komma dit och kolla in lokalerna etc. Dessutom såldes det öl och det fanns folk där som man kände. När vi kom dit var det en hel del berusade ungdomar på plats och något punkband som spelade.

Till slut hittade vi ett bord där inne som vi satte oss vid, tog några kalla och glodde på de andra banden som spelade innan oss. Till sist var det våran tur och då var nog de flesta av oss skapligt onyktra. Så kan det gå när man spelar sent och det finns öl i närheten, hehe. Speciellt då ölen är gratis. Men det gick bra ändå hoppas jag.

Efter giget skulle alla ut på stan och fortsätta kröka men jag valde att gå hem istället. Vilket kanske var lika bra då Joel, Anton och Robin råkade ut för extremt galna äventyr den natten. Så det känns bra att man var klok nog att gå hem ;)

Här är ett par bilder från giget:

Busy times..

Tja,

Tyvärr har vi alla varit väldigt upptagna på sistone. Har haft flertalet oplanerade och spontana spelningar som tagit mycket kraft samt hel drös andra saker som haft högre prioritering än att uppdatera bloggen, hehe (skivbolagsrelaterade skitsaker).

Men jag gör mitt bästa och snart kommer ni kunna läsa och se bilder från spelningarna men även en hel del annat. Påsken visade sig bli en väldigt händelserik period för oss vilket ni kommer kunna läsa om inom en snar framtid!

Håll till godo!

RSS 2.0